De Winter

door | 1 mei 2019
Winter
Author:
Series Number: 3
ISBN13: 9789020620863
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 17269423
Goodreads Rating: 4.01
publisher:
Format: ebook
Brian is in de zomer met en vliegtuig neergestort in de wildernis van Canada. maanden later is hij nog steeds niet gered. Langzamerhand wordt het echter kouder en moet Brian zich voorbereiden op de winter, hoewel hij geen idee heeft wat dat inhoudt.Hij merkt dat het voedsel schaars wordt en dat alle dieren, klein en groot, op zoel zijn naar eten. Op een van zijn tochten staat Brian plotseling oog in oog met een wolf.…

Dit is het verhaal van wat er met Brian Robeson zou zijn gebeurd als hij aan het eind van Neergestort niet was gered en alleen door de koude winter in Noord-Canada moest komen.

De Winter is boek over een jongen genaamd Brian die de winter in de Canadese wildernis moet overleven nadat zijn vliegtuig was neergestort. Brian richtte zijn basiskamp op ongeveer vijftig meter van het meer en ongeveer vijftig meter van het bos.

Hij mist bijna de tekenen dat de winter komt, maar wanneer hij het eindelijk snapt, realiseert hij zich dat hij veel werk te doen heeft. Er zijn veel dingen die hij voor zichzelf zal moeten leren, maar de grootste daarvan is uitzoeken hoe je warm kunt blijven en hoe je voedsel kunt vinden als de temperatuur ver onder 0° daalt.

Ik heb echt genoten van de creatieve kant van dit boek, omdat Brian veel dingen moest improviseren om hem in leven te houden, maar ook om hem de winter door te helpen en hem te huisvesten. Wat me een beetje tegenstaat in dit boek was het einde. Brian vind een blokhut die net iets buiten de grens van zijn ontdekkingstochten ligt. Dan blijkt dat de bewoner van die blokhut al enige tijd wist dat er iemand in de omgeving ‘kampeerde’.

(Het is een beetje lastig dat in de Nederlandse vertaling dit het 2e boek in de serie is, maar in de Engelse taal de derde).

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.