De weg van de angst

door | 1 mei 2019
De weg van de angst
Series Number: 2
Genre:
ISBN13: 9789460920684
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16017414
Goodreads Rating: 4.29
publisher:
Format: ebook
Bayaz, de Eerste van Magiërs, leidt een groep avonturiers op een gevaarlijke missie op zoek naar de poort tot het demonenrijk.Het is een vreemde groep: een magiër, de meest gehate vrouw van het Zuiden en Logen Negenvinger, de meest gevreesde man van het Noorden. En ze hebben maar weinig tijd, want de woeste barbaren zijn de Unie binnengevallen.

Dit tweede deel van de serie gaat verder waar boek 1 eindigde. Nog steeds zijn er de drie hoofdlijnen in het boek.

Bayaz, de eerste van de Magiërs, begeeft zich naar het einde van de aarde met zijn bizarre verzameling reisgenoten om redenen die voor iedereen buiten de Magiër zelf onbekend zijn.

Superieur Glokta is naar het zuiden afgereisd om de politiek van een geallieerde natie te infiltreren, in de hoop om erachter te komen wat er met zijn noodlottige voorganger is gebeurd en verdedigingen voor te bereiden voor de aanvallen die binnenkort worden geïnitieerd door een oprukkende en uiteindelijk op handen zijnde rivaliserende leger.

Het overblijvende verhaal verweeft de verhalen van de legendarische krijgers van Drieboom en de Hondman met de problemen in het Noorden waar de Unie de grote troepen van de Noordelijke Koning aanpakt. Hier volgen we de actie van “het slechtst bewapende, slechtst opgeleide en slechtst geleide leger ter wereld”

Glokta is een uitstekende folteraar. Sommigen zouden zelfs de beste zeggen, maar ergens op zijn kromme pad maakte hij een paar nogal vervelende vijanden. Zo is het leven……

Hij wordt uitgezonden op een zelfmoordmissie en bijna onmogelijk om te voltooien. Iedere andere zou falen. Dit is echter Sand Dan Glockta: de meest ingenieuze folteraar en manipulator die ooit de kleuren van de Unie zou dragen. Hij is misschien de beste creatie in deze serie, vanwege zijn verleden, zijn pijnlijk heden en ook zijn interne monologen die even grof als humoristisch zijn

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.