De watermeesters

door | 16 juni 2019
De watermeesteres
ISBN13: 9789044962420
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16017352
Vlak nadat Tim Paltzer zijn vriendin, de journaliste Sophie van Lanschot, in paniek vraagt of zij alle bestanden van zijn computer kan wissen, verdwijnt hij. Sophie zet alles op alles om er achter te komen wat er aan de hand is. Dan wordt Berend Adriaans, directeur van het ingenieursbureau waar Tim werkt en dat gespecialiseerd is in waterbeheer, levenloos aangetroffen. Zijn hoofd is in een dijk gestoken. Een symbolische daad?De relatie tussen de moord op…

Een thriller van Nederlandse bodem, dat ik haast in een adem uit las. In het begin had het boek wel iets van spanning, maar dat zakte al snel in. Een gemakkelijke schrijfstijl, waardoor je steeds verder wou lezen. Nog een hoofdstuk… nog eentje….

Het boek speelt zich zowel in de huidige tijd als in de 17e eeuw af. De twee verhaallijnen zijn goed van elkaar gescheiden door een andere lettertype.

Een aantal hoofdpersonen in het boek (in het 17e eeuws deel) hebben echt bestaan en ook een rol gespeeld in de totstandkoming van de Beemster.

Er wordt een lijk gevonden. Niet iets ongewoons, ware het niet dat het hoofd van het lijk namelijk in een dijk was gestopt. Het lichaam blijkt dat van Berend Adriaans te zijn, directeur van een bedrijf gespecialiseerd in watermanagement.

Gelijk verdwijnt de vriend van Sophie van Lanschot (journaliste) kort nadat hij haar had gevraagd om alle bestanden op zijn laptop te wissen.

Het onderzoek naar de dood van Berend leidt de recherche naar een moord uit de 17e eeuw, en naar een groep kooplieden.

Ruim 400 jaar later lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.