De Voorspelling

door | 6 juli 2016
Pawn of Prophecy
Genre:
ISBN13: 9789022541456
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 2947419
Goodreads Rating: 4.16
Lang geleden bracht de kwade god Torak oorlog tussen mensen en goden. Maar Belgareth de Tovenaar wist de mensen ertoe te brengen de Orbus die hen zou beschermen weer op te eisen. De voorspelling luidde evenwel dat zo lang de Orbus in Riva lag, de mensen veilig zouden zijn. Het was maar een verhaal en Garion geloofde niet in voorspellingen of tovenaars, ook al had hij jarenlang de bedreigde achtervolging gevoeld van de man zonder…

In tegenstelling tot de ‘Kronieken van de IJstijd’ van deze auteur, pakte dit boek me wel al snel.

Dit boek is geen diepgravende fantasy, maar het is gewoon een plezierige combinatie van avontuur, humor en plezier. Een goed begin van een serie.

De jongen Garion leeft met zijn tante Pol in een boerenhofstee, waar hij de nodige kinder-kattekwaad uithaalt. Eens in de zoveel tijd word de hofstede bezocht door een reizende verteller, die veel aandacht heeft voor de jongen.

Een aantal jaren verder (rond Garion’s 15e verjaardag) komt zijn vredige leven in gevaar, en moet hij samen met zijn tante Pol, de verhalen-verteller en de smid vluchten. Garion komt er achter dat hij helemaal niet zo gewoontjes is als hij altijd dacht.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.