De Vlucht van de Slaaf (Ravenstorm, #1)

door | 30 juni 2020
Der Tanz der Rose
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024533190
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 12064680
Goodreads Rating: 3.34
De slaaf Omar wordt vrijgelaten nadat hij zijn meester heeft gered door een leeuw te doden. Als hij zijn vrijheid viert, vraagt hij de dochter van zijn meester, Melikae, een beeldschone danseres op wie hij al jaren verliefd is, om haar hand. Melikae’s vader wil er niets van weten, sterker nog, hij wil zijn dochter uithuwelijken aan een oude man. Ten einde raad vlucht het tweetal de woestijn in, hopend dat niemand hen zal volgen.…

Boek met veel langdradige beschrijvingen en onnodige dialogen die de vaart uit het boek halen. Ook jammer dat er geen echte hoofdstuk indeling is gemaakt (tenminste in mijn Kobo versie). Dat laatste doet niets af aan het verhaal maar is eerder voor het gemak.

Omar, een jonge slaaf, redt op een dag het leven van zijn meester. Als dank wordt hij vrijgelaten, en op een feest ter ere van hem, wordt hem een geschenk aangeboden. Hij mocht kiezen wat hij wou. Hij koos voor Melikae, de dochter van zijn meester. Dit was een domme zet van hem, want Melikae was al uitgehuwelijkt aan een ander. Deze domme zet brengt zijn leven in gevaar. Hij wordt gevangen gezet en de volgende dag zouden zijn ogen uitgestoken worden en zijn tong uitgerukt. Melikea bevrijdt hem uit de kerkers, en samen met haar lijfwacht Fendal en slavin Neraida vluchten zij de woestijn in.

De personages zijn nogal vlak, en missen de nodige diepgang. Er springt er niet een echt uit waarvan je zegt ‘ja.. daar kan ik me mee vereenzelvigen’. Doordat er nogal vaak van perspectief gewisseld, zodat je niet weet met welke personage je te doen hebt.

Omar, die Melikae maar een paar keer heeft gezien, et was de mannelijke slaven verboden om in haar nabijheid te verkeren – blijkt al jaren hopeloos verliefd op haar te zijn. Tussen de buien van verliefdheid is hij vooral aan het zeuren dat hij zijn vrienden niet kon helpen omdat hij niet kan vechten.

Melikae zelf moet eerst niets van Omar weten, maar opeens wordt ze middenin de reis opeens verliefd op hem. Verder is zij een typische verwend kind.

Ook Fendal, de lijfwacht van Melikae, loopt continue te klagen het in zijn thuisland veel beter was, en wil vooral vechten. Na een romantische ontmoeting met Neraida, veranderd hij opeens in een mak lammetje. Hij is de eerste die zich opoffert voor de groep.

Nadat de vluchtelingen zijn ingehaald door een duistere tovenaar en zijn krijgers wordt Omar aan zijn lot overgelaten en begint de thuisreis. Eenmaal aangekomen blijkt er een oorlog te zijn uitgebroken.

Als je een echte die-hard fantasy fan bent, zou ik dit boek overslaan. Heb je iets met romantiek en avonturen, dan is dit boek wel een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.