De vlucht van de nachtraven

door | 1 mei 2019
Nachtraven cover
Genre:
ISBN13: 9789024556298
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 2933175
Goodreads Rating: 3.95
Format: Hardcover
Puc, de machtigste magiër die ooit leefde, ondergaat een nachtmerrie waarin hij opnieuw de storm beleeft waarmee Magiër vele jaren geleden zo aangrijpend begon. Als hij wakker wordt beseft Puc dat de droom voortkomt uit zijn angst voor de Dasati, een machtig ras, afkomstig van ver buiten Midkemia, dat ook in de werkelijkheid een ernstige bedreiging vormt...

Dit verhaal speelt verder in de toekomst dan ‘De oorlog van de grote scheuring’. Puc is ouder geworden, en zijn eerste vrouw is al lang geleden overleden. Hij is nu getrouwd met Miranda, de dochter van Macros. De hoofdrollen zijn echter vooral weggelegd voor hun zonen, Magus, een grote magiër, en Caleb, die geen magische geven heeft.

Er is iets vreemds aan de hand in Kesh. Nobelen worden er vermoord, en er gaan geruchten over een groep mensen die zich in de schaduw ophouden. Puc en zijn twee zoons werken samen om de geheimzinnige moordenaars (bekend als de Nachtraven) op te rollen.

In het begin loopt het boek wat langzaam, maar gaandeweg komt de vaart er in, een nieuwe personage, Bek, wordt geïntroduceerd, en hij is een interessante toevoeging.

Wat ik jammer vond, is dat de stiefzonen van Caleb, niet echt uit de verf kwamen, en we ze weinig in actie hebben gezien.

Die nieuwe Nederlandse vertaler heeft schijnbaar niet de eerdere boeken gelezen, want anders had deze vast de naam van Claudius Haviks aangehouden, in plaats van Engelse naam, hoewel dit niet zo’n groot probleem is.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.