De Vervloekte Orakelsteen (De Boeken van Terra Fabula #3)

door | 20 juni 2020
no title has been provided for this book
Series Number: 3
Categorie:
Genre: ,
ISBN13: 9789463082242
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 54121027
Goodreads Rating: 4.35
Na de bevrijding van Terra Fabula is de rust in het koninkrijk teruggekeerd. Behalve in het huis van William en Martha, waar hun toverkunsten de boel regelmatig op stelten zet.Als tijdens de opening van een tentoonstelling in het Brits Mu-seum een mysterieus boek wordt gestolen, neemt alles plotse-ling een andere wending. Al gauw komt de verborgen magische wereld in botsing met die van de mens.De kinderen en hun ouders zijn in gevaar en ontvluchten Lon-den.…

Nadat de tweeling, Martha en William, met behulp van hun vrienden Terra Fabula hebben bevrijd van Griselda, zijn ze weer naar Londen terug gekeerd. Hun toverkunsten zet regelmatig het huis op zijn kop.

Tijdens een openingsfeest voor een nieuwe tentoonstelling van het Britse Museum wordt een bijzonder boek gestolen. Het leven van de kinderen, hun vader en moeder en zelfs de bedienden, neemt een andere wending.

Een Kwaad bedreigt beide werelden, mensen verdwijnen maar er blijft wel een speelkaart achter, die mogelijk een clue bevat.

De kinderen krijgen weinig rust, en het lijkt wel alsof (bijna) alles door hen opgelost kan worden door een beetje magie te gebruiken.

Wat mij ergerde in dit boek, zijn de zogenaamde ‘spreuken’ die in het boek voor komen. Misschien dat de doelgroep het leuk vind, maar wat mij betreft is het geen goede toevoeging dat er bijvoorbeeld een pagina opeens omgedraaid en in spiegelbeeld staat. Met een gewoon boek kan je dit eventueel nog lezen via een spiegel, maar met een e-boek werkt dat niet. En omdat het verhaal gewoon verder gaat op zo’n pagina mis je dan weer een stuk.

In tegenstelling tot veel fantasy-boeken met jonge hoofdrol-spelers, hebben in dit boek de tweeling hun ouders nog, ook al leek dat in het eerste deel niet zo te zijn.

Verder kan ik niets anders zeggen dan.. ‘tot deel 4’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.