De triomf van de Dwergen (Dwergen, #5)

door | 3 februari 2021
Die Zwerge
Author:
Series:
Series Number: 5
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024568178
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 56939789
Goodreads Rating: 4.13
De Triomf van de Dwergen is het langverwachte vijfde deel in de Dwergen-reeks.Nu de strijd om het Veilige Land voorbij is, keert de rust onder de bewoners eindelijk terug en is het land sterker dan ooit voorbereid om elk gevaar te trotseren. Maar niet alles is wat het lijkt...In hun oude rijk smeden de elfen duistere plannen. En in de Grijze Bergen wordt een mensenkind gevonden dat de taal van de alfen spreekt. Wonder boven…

De strijd om het Veilige Land is eindelijk voorbij. Thurgil, Woestling en de andere het ‘Land aan Gene Zijde’ in om een bedreiging voor het Veilige Land te stoppen.

Heitz krijgt het voor elkaar om nieuwe personages te introduceren en tevens een ‘geschiedenis’ te bedenken voor de ‘Zwarte Kloof’. Nieuwe vijanden duiken op. Voormalige vrienden worden vijanden, oude vijanden worden vrienden. Er is verraad, maar uiteindelijk ook een triomf.

Net als de andere boeken in deze serie was ook dit boek weer eentje met diverse verhaallijnen. De wereld opbouw was goed. Toch had ik wel een beetje het gevoel alsof dit boek geschreven was omdat de fans er om vroegen in plaats uit passie voor het verhaal.

Het einde liet voor mij een aantal dingen open, zodat er misschien nog een vervolg aan gegeven kan worden.

Na dit 5e boek verlaat ik weer eventjes de wereld van de fantasy, en maak een overstap naar een geheel ander genre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.