De terugkeer van de Banneling

door | 1 mei 2019
Exile's Return
Genre:
ISBN13: 9789460923975
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16022518
Goodreads Rating: 4.02
Format: ebook
De jonge Klauw van de Zilverhavik is de enige overlevende van de stam der Orosini nadat de hele stam door soldaten werd uitgeroeid. Gesteund door het mysterieuze Conclaaf der Schaduwen is Klauw - nu Claudius Haviks geheten - er na een uitputtende strijd in geslaagd de hertog van Olasko te doden, de man verantwoordelijk voor het afslachten van zijn volk. Geheel onverwacht heeft hij daarbij een vrouw van zijn stam gevonden. Nu hij zijn taak…

De beschrijvende tekst klopt niet helemaal. Claudius Haviks (Klauw) heeft nimmer Hertog Kaspar van Olasko gedood!

De hoofdpersoon in dit boek is niet Claudius Haviks, maar Hertog Kaspar, zijn vijand uit de vorige delen. De hertog heeft verschrikkelijke dingen gedaan. Na te zijn verbannen uit zijn land en naar Novindus te zijn gebracht is het aan Kaspar om te overleven. Dit lukt hem, ternauwernood. Kaspar zweert om terug te keren naar zijn land, en wraak te nemen op Claudius en Quint Havrevulen die zijn tirannieke regime omver wierpen. Niet langer onder de invloed van duistere magiër Leso Varen begint hij meer en meer zijn daden uit het verleden in twijfel te trekken.

En nu.. komt Kaspar in het bezit van iets zo duister en krachtig dat het het leven op Midkermia en de rest van de wereld kan vernietigen. En de enige die hem kunnen helpen om het te vernietigen zijn diegene die hem afgezet en verbannen hebben.

Langzaam begint de Hertog te veranderen, en uiteindelijk zal hij het Conclaaf der Schaduwen helpen.

Dit boek is het derde deel in een trilogy, maar is meer een op zich zelf staand verhaal dan een voortgang van de vorige twee delen Klauw van de Zilverhavik en Koning der vossen. Hoewel het boek traag startte kwam het al snel tot een goed te lezen verhaal. Hoewel ik het einde wel zag aankomen, kwam het toch als een verrassing.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.