De strijd van de dwergen (de Dwergen, #2)

door | 16 december 2020
Der Krieg der Zwerge
Author:
Series Number: 2
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024566570
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 56229505
Goodreads Rating: 4.07
De Strijd van de Dwergen is het tweede deel van Markus Heitz onbetwiste fantasy-klassieker over de innemende dwerg Tungdil en de strijd om het Veilige Land. Van de vier boeken van De Dwergen werden in Europa meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Deel vijf verschijnt in 2015.Terwijl de dwerg Tungdil met zijn vrienden de overwinning viert op de verraderlijke magus NôdŽonn, marcheert een reusachtig leger orcs met woest geweld door het Veilige Land, met geen…

De dwergen sluiten zich opnieuw aan bij de mensen en dit keer sluiten zelfs hun vijanden, de elfen, zich aan om opnieuw de strijd aan te binden tegen het nieuwe Kwaad, de Alfen en de Avatars uit het Land aan gene Zijde.

Een leuk verhaal in een mooi vormgegeven wereld, zoals we dat van Heitz gewent zijn. Meerdere verhaallijnen worden door Heitz op harmonische wijze met elkaar verbonden.

Het duurde even voor ik in het verhaal was, maar toen begon het interessanter te worden.

De karakters zijn vrij cartoonesk en het verhaal is vrij cliche te noemen. Toch mag dat de pret niet drukken, want soms wil je gewoon een simpel verhaal, toch.

Geen literatuur, maar gewoon een heerlijke fantasy-verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.