De Stenen Hemel (De Gebroken Aarde, #3)

door | 6 augustus 2020
The Stone Sky
Author:
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024580484
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 48732136
Goodreads Rating: 4.35
De mensheid zal worden gered of vernietigd in het slotstuk van deze postapocalyptische en veelgeprezen New York Times-bestsellertrilogie, die drie keer op rij een Hugo Award binnensleepte.De Stenen Hemel is het derde en laatste deel van N.K. Jemisins prijswinnende trilogie De Gebroken Aarde.De maan zal binnenkort terugkeren. Of dit het einde der tijden zal inluiden, of iets nog veel ergers, hangt af van twee vrouwen.Essun heeft de krachten van Alabaster Tienring geërfd. Daarmee hoopt ze…

3.5 sterren

Heel wat beter dan de voorgaande twee delen (Het Vijfde Seizoen en De Obeliskpoort.

Een goed opgebouwde wereld, en prima personages. Zeker op ongeveer een kwart van het boek werd het beter, met een goed einde.

Ook in dit boek weer 3 verhaallijnen, twee daarvan volgens het bekend patroon. In eentje volgen we Essun, terwijl zij met haar nieuwe comm over woestijnen naar haar nieuwe nieuwe toekomst rijdt, om de maan ‘te vangen’ en de seizoenen te stoppen.. In de tweede volgen we Nassun en Schaffa, met een soort gelijke reis voor de boeg.

De derde is een proloog met Hoa, een kind dat is gefokt om de starter te zijn van een grote geheimzinnige project, en wiens rebellie de oorlog tussen de mensheid en een levende Aarde begint. Vooral deze delen van het verhaal zijn de moeite van het lezen waard. Hierin leren we de achtergronden kennen van de gebeurtenis die de Aarde heeft getroffen.

Ik was niet echt geïnteresseerd in de ‘reisverhalen’, en er gebeurde niet veel tot aan de laatste paar hoofdstukken, en vooral de verhalen rondom Nassun voelden geforceerd/voortslepend aan.

Goed geschreven en mooie opbouw van de wereld. Halve punt aftrek omdat dit boek mij bij tijd en wijle verveelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.