De stad van de alchemist (De verborgen universiteit, #3)

door | 7 september 2020
De stad van de alchemist (De verborgen universiteit, #3)
Author:
Series Number: 3
Categorie:
ISBN13: 9789021457680
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 28083087
Goodreads Rating: 3.83
In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te…

Beetje teleurgesteld in dit boek. Zeker de eerste helft van het boek had een langzaam tempo, toegegeven, ook in de andere boeken lag het tempo soms laag, maar dat werd dan weer goedgemaakt met een goede opbouw en ontwikkeling van de personages. Nu kregen we een hoop filosofie te verwerken. Ook kon het verhaal mij niet echt boeien, en was het einde ongeloofwaardig.

We kregen ook meerdere gezichtspunten in het verhaal. Crowley, Julie, Matthews en zo. Vooral het gezichtspunt van Crowley was voor mij niet nodig geweest.

Deze trilogie werd nog eens vergeleken met de Harry Potter-reeks. Ik kan je zeggen, dat is niet zo. Natuurlijk waren er punten die je zo in een van de verhalen uit die reeks kan plaatsen. Bovendien waren de hoofdrolspelers allemaal veel ouder dan Harry was.

De boeken zouden zijn geschreven voor de jeugd van 15+, maar ik zou eerder 12+ aan willen houden, misschien behoudens een aantal hoofdstukken die misschien wat verder gaan.

Kort gezegd, het verhaal was okay, maar na twee redelijke boeken kon dit laatste deel me dus echt niet boeien, en heb ik me er bij tijd en wijle door heen moeten slepen. Een voordeel van dit boek is dat het de laatste was uit deze serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.