De scherven van een verbrijzelde kroon

door | 1 mei 2019
Shards of a Broken Crown (The Serpentwar Saga, #4)
Genre:
ISBN13: 9789460231933
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16021260
Goodreads Rating: 4.01
publisher:
Format: ebook
Puc en Miranda ontdekken dat nadat de Duistere Koningin verslagen is, het ultieme kwaad dat Midkemia bedreigt nog steeds aanwezig is. De vijand is verslagen, maar in het Koninkrijk der Eilanden heerst nog altijd geen vrede. De voormalige opperbevelhebber van de legers van de Duistere Koningin, generaal Fadawah, heeft zichzelf uitgeroepen tot Koning van de Bitterzee en heeft een groot deel van het rijk in handen. De overblijfselen van het Westelijke Leger worden geleid door…

Het einde van de Slangenoorlog. Weer een geweldig boek van Feist. Ondanks dat de grote slag al in het vorige boek (De macht van een koopmansprins) plaats vond, genoeg actie ook in dit verhaal

Wou dat Feist een beetje creatiever was met namen. Ik weet dat hij vroegere karakters probeert te eren, maar voor het grootste deel van het boek raakte ik in de war als hij het had over een actueel personage in de verhaallijn of een verhaal uit vorige verhaallijnen. Dit leidde ook tot verwarring over de relaties – als je vader dezelfde naam heeft als je zoon en je het over beide hebt in dezelfde discussie. . .

De focus lag voornamelijk op de broer Jimmy (James) en Dash(el).

Na de dood van de Smaragden Koningin zou je denken dat er tijd was om het land weer op te bouwen, maar niet dus. Kesh probeert om land te bezetten dat zij als de hunne beschouwen. Een generaal onder de Smaragden Koningin roept zichzelf uit tot Koning van de Bitterzee en zoekt naar manieren om zijn claim uit te breiden.
Omdat vele in de oorlog zijn gesneuveld, ligt het lot van koninkrijk op de schouders van Eric van Zwartheide en de broers Jimmy en Dash.

Nu mag ik eindelijk weer verder in de Krondor-reeks, met Het verraad, waar ik eerder mee gestopt ben omdat het chronologisch een beetje vreemd zat.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.