De Koperen Vuist

door | 30 september 2019
The Copper Gauntlet
Series Number: 2
Categorie:
ISBN13: 9789048828999
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 43624603
Goodreads Rating: 4.15
Steel de Alkahest, breng hem naar ons en al je ellende is voorbij...Callums beste vriend is een wolf, HavocBrutus genaamd. Maar Calls vader vermoedt dat Havoc kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen beiden probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium. Maar ook daar is hij niet veilig. Want de Alkahest - een koperen vuist die tovenaars van hun magie scheidt - is gestolen. In hun zoektocht naar hun dader, trekken…

Niet echt het epische vervolg waar ik op wachtte, maar wel een aardig verhaal.

Het begin viel een beetje tegen. Callum besteedt zijn zomervakantie bij zijn vader. Die is echter nogal koeltjes en probeert Callum tegen te houden om zijn tweede jaar aan het Magisterium te beginnen. Cal loopt weg van huis en na een uren durende reis bereikt hij eindelijk het huis van zijn jaargenote Tamara. Daar ontmoet hij ook Aaron en Jasper. De ouders van Tamara nemen hem in huis en zorgen er voor dat hij op school komt.

  1. Cal(lum) Hunt is de hoofdpersoon van dit verhaal. We zijn het allemaal gebeuren door zijn ogen. Hij is nogal direct, iets wat niet veel mensen kunnen waarderen. Hij ondergaat veranderingen in dit boek
  2. Tamara komt een beetje over als Hermione Granger. Zij kan soms onuitstaanbaar zijn, maar bedoeld het goed. Er ligt een hoop druk op haar. Haar ouders zijn lid van De Vergadering, een soort regering voor Magiërs.
  3. Aaron was niet erg aanwezig in dit boek. Hij is meer gesloten dan in het vorige deel en kwam nogal gemaakt over. Wanner hij verschijnt, doet hij een beetje magie, maakt een of andere slimme opmerking en verdwijnt dan weer naar de achtergrond. Mogelijk heeft hij nog wat (duistere) geheimen.
  4. Jasper, een beetje naar persoon. Hij is grof en sarcastisch, een beetje zoals veel 14-jarige jongens zijn. Hij heeft een flinke verandering ondergaan sinds het vorige deel, en dat was duidelijk te merken.

Een geheim wapen, de Alkahest, is gestolen, en de verdenking ligt op de vader van Callum.

Met de vader van Call op de vlucht voor de magiërs die hem willen doden, vindt onze hoofdpersoon dat hij hem moet redden. Aaron, Brutus en Tamara voegen zich bij hem (gevolgd door vijand van Callum, Jasper) om gebeurtenissen die zich ontvouwen te stoppen.

Er waren geen echte ‘WOW’ momenten in dit verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.