De jacht op de Red October (Jack Ryan, #3)

door | 10 november 2016
The Hunt for Red October
Author:
Series:
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789022994351
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 6018013
Goodreads Rating: 4.07
De Red October, een Russische onderzeeër boordevol zeer geavanceerde apparatuur, bevindt zich op de bodem van de oceaan. Gezagvoerder Marko Ramius koestert een persoonlijke wrok tegen de Russische autoriteiten en is bereid zijn leven én dat van de elitebemanning op het spel te zetten om zijn ontsnapping naar Amerika te realiseren. Hij heeft de vlucht tot in de kleinste details uitgedacht. De Amerikanen, die maar al te bereid zijn de Red October hun veilige wateren…

Een mooie spionage thriller die af en toe dreigt te verzanden door veel militaire jargon.

Het grootste deel van dit verhaal speelt zich af op de Atlantische Oceaan, ergens tussen Amerika en Noord-Europa.
De Amerikaanser inlichtingendienst is er achter gekomen dat de Red October, een van de modernste Russische onderzeeërs, is uitgevaren en dat de kapitein en zijn officieren mogelijk willen overlopen. De onderzeeër wordt achtervolgt door een groot deel van de Russische vloot. Om te verhinderen dat deze vloot de onderzeeër vernietigd wordt een plan ontwikkeld en krijgt Jack Ryan, een CIA-agent, de opdracht om dit over te brengen aan de commandanten van de USS Kennedy en de HMS Invincible.

Het speciale team dat de onderzeeër moet overnemen verongelukt echter, en zo blijft Ryan de enige die het plan kan uitvoeren.

Na veel actie lukt het Ryan om de bemanning van de Red October te krijgen en samen met de achtergebleven officieren en een kleine bemanning van de USS Dallas brengt hij haar naar de voorlopige schuilplaats. Ondertussen blijkt er nog een saboteur aan boord te zijn achter gebleven en wordt de Red October ook nog eens aangevallen door een Russische onderzeeër.

Al met al een goed te lezen boek, die, net als een aantal andere boeken van Clancy, is verfilmd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.