De gevallen koning

door | 18 oktober 2019
Der gefallene König
Series Number: 1
Genre:
ISBN13: 9789024544677
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 12299899
Goodreads Rating: 3.82
Tijdens de strijd tussen draken, devanthars en hemelslangen komt het meisje Nandalee, dat elfenbloed heeft, tegen haar zin bij de draken terecht als beroepsmoordenares en belandt de eenvoudige boer Artax bij de devanthars.

Bij mijn eerste leespoging ging dit boek mij al gauw vervelen, maar dat was onterecht, hoewel het mij op sommige punten een beetje langdradig was. Het lezen ging daarom ook mnoeizaam, en voor het eerst heb ik vrij lang gedaan over een boek met dit aantal pagina’s.

Al met al een aardig verhaal, waarbij het wel lastig was dat er zoveel soorten wezens schijnen te bestaan waarvan we niet eens weten WAT ze nu precies zijn. Draken en elfen, nou ja, dat kunnen we ons nog wel voorstellen, net als kobolden, nimfen, pegasussen, trollen, alfen, getwergen. Getwergen? Wat dat nu weer zijn is me een raadsel.

De andere series van Hennen, Elfen en Elfenridders, is dit weer een serie waarin Hennen de elfen tevoorschijn haalt, en schijnbaar niet onverdienstelijk, als je na agaat dat er nog een flink aantal delen volgen. Toch mis ik een echte plot. Er gebeuren genoeg dingen, zoals het feit dat Artax, ooit een eenvoudige boer, van het ene op het andere moment de heerser over een luchtpaleis, en een onsterfelijke. De elfin Nadalee wordt door de draken in hun opleidings-programma opgenomen. Ze maken het nodige mee, maar niet duidelijk is waar het verhaal naar toe werkt.

Het kan zijn dat Hennen met dit boek een toneel wilde bouwen waar de volgende delen uit deze reeks gaan plaats vinden.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.