De Erfwachter

door | 21 september 2019
De erfwachter
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789492337450
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 46200388
Goodreads Rating: 4.00
Al sinds mensenheugenis wordt een groot deel van Aranon geregeerd door God-Keizers. Ooit bezat de eerste van hen sterke magische krachten, maar nadat zes krijgsvrouwen eeuwen geleden zeven magische stenen uit de Maantempel van Kathan hebben gestolen, is de macht van de God-Keizers tanende.Kay is twaalf jaar als hij op brute wijze bij zijn moeder vandaan wordt gehaald om te worden opgeleid tot Aisor, een van de vertrouwelingen van de God-Keizer. Hij moet daarvoor kastijdingen…

De proloog belooft veel te gaan brengen. Het toont ons de geboorte van de kinderen Kay en Lameira.

Als hij 12 jaar is, wordt de jongen Kay bruut gescheiden van zijn moeder en naar een afgelegen abdij gebracht. Lameira ziet zich tegengewerkt door Asnoet, de priesteres, in haar dromen om senheir te worden.

De hoofdstukken wisselen van perspectief, zodat je de opleidingen volgt die de kinderen ondergaan. Kay to Aisor, Lameira tot senheir, twee vijanden van elkaar. Uiteindelijk kruisen ze elkaars weg komen nader tot elkaar, maar voor het zover is, moet er nog veel gebeuren

Het verhaal is in beginsel goed, en de personages goed uitgewerkt. Er zijn draken, oorlog, eenhoorns, dwergen, elven en andere magische wezens aanwezig in dit boek.
Soms zijn de beschrijvingen van de omgeving wat al te uitgebreid, maar dankzij de goede opbouw is dit niet echt storend.

Al met al een goed boek, toch ontbreekt er naar mijn idee nog wat aan het boek om het een echte fantasy topper te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.