De drie huurlingen

door | 1 mei 2019
Murder in LaMut (Legends of the Riftwar, #2)
Genre:
ISBN13: 9789460232244
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16014384
Goodreads Rating: 3.70
publisher:
Format: ebook
De stad LaReu in het hertogdom Yabon wordt al enkele jaren belaagd door de soldaten van de Tsurani. Na zeven jaar oorlog zijn de legers dusdanig uitgedund dat de baronnen van het graafschap LaReu genoodzaakt zijn om huurlingen in dienst te nemen. Als de winter aanbreekt lijkt het vechten tot aan de lente voorbij en kunnen beide partijen hun wonden likken.Durine, Pirojil en Kethol, drie huurlingen die al vele jaren overal in het Koninkrijk der…

Ik weet eigenlijk niet goed wat ik van dit boek moet vinden. Kon er niet goed inkomen, had geen duidelijk idee wie en wat in dit verhaal. Heb er dan ook langer over gedaan dan de andere boeken in deze serie.

In essentie was het een boek over een mysterie/moord/huurlingen. De moord werd echter zo’n 80 pagina’s voor het einde van het boek gepleegd, dan zijn er de benodigde pagina’s besteed aan het ontrafelen en het oplossen van de moord. De rest van het boek (zo’n 250 pagina’s) is vooral besteed aan het opbouwen van het verhaal. Minimale actie.

Waarom dit boek onder de fantsasy-noemer valt is me een raadsel. Zou het eerder onder mysterie/suspense plaatsen, maar dan valt het weer te veel buiten de overige boeken van Feist.

Dit boek was geschreven in samenwerking met Joel Rosenberg, en misschien ligt daar het probleem wel.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.