De Broederschap (Elfenridders, #1)

door | 31 januari 2020
Die Ordensburg
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789024529216
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 8160613
Goodreads Rating: 4.10
In dit eerste boek van de Elfenridders doet Bernhard Hennen een stap van vele honderden jaren voorwaarts in de geschiedenis van de geheimzinnigste wezens aller tijden. De hoofdpersonen in dit nieuwe epos uit de elfengeschiedenis, dat verhaalt van de strijd om het Fjordland, zijn Lilianne de Droy, krijgsvrouw van de Nieuwe Ridderstand en Charles, aartsplaatsbekleder van de Tjuredkerk in Drusna. Maar algauw gaat alle aandacht uit naar Gishild, de dochter van de koning van het…

Eerste deel uit een nieuwe serie over de elfen, Alfenmark, mensen en hun oorlog.

Hoewel het boek los te lezen is, adviseer ik om eerst de serie ‘Drakenelfen’ te lezen en daarna verder te gaan met ‘De Elfen’, en dan pas deze serie, zodat het chronologisch beter in elkaar zit.

Het Fjordland word gruwelijk bedrogen door de Tjured-kerk. Onder leiding van Lilliane De Roy, een commandeuse van de Nieuwe Ridderstand, en aartsplaatsbekleder Charles, rukt het leger snel op om de laatste, heidense, koninkrijken te veroveren. Deze koninkrijken houden echter moedig stand. De koning van het Fjordland roept zijn bondgenoten en de elfen op om hem te helpen het vrije land te verdedigen. Allen zijn vastbesloten om het land te redden.

Gishild, de dochter van de koning, wordt door de Tjuredkerk ontvoerd en komt na diverse omzwervingen komt zij terecht in de burcht van de kerk in Valloncour. Hier worden jonge kinderen opgeleid tot ridders. Hier ontmoet zij Luc. Al snel voelen zij zich tot elkaar aangetrokken.

Een aanrader voor fans van fantasy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.