De ballade van slangen en zangvogels (The Hunger Games, #0)

door | 8 juni 2020
The Ballad of Songbirds and Snakes
Series Number: 0
Categorie:
ISBN13: 9789000372058
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 52076579
Goodreads Rating: 3.94
publisher: ,
Ambitie motiveert hem.Competitie drijft hem.Maar macht kent een prijs.Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan…

Een prequel op de hit-serie ‘De Hongerspelen’.

10 Jaar na de oorlog in Panem. Het land, en de 18-jarige Snow, bereiden zich voor op weer een aflevering van de bloedige Hongerspelen. Het is zijn enige kans op roem en succes, het mentorschap over een van de tributen. Helaas krijgt hij een meisje uit district 12 toegewezen, het laagste van het laagste.

Een sterk verhaal over de begin jaren van de Hongerspelen. Het boek is toch wel anders dan de voorgaande. De Hongerspelen zijn nog niet de mediahype zoals ze in latere edities wel zullen worden. Nu is het nog niet verplicht te kijken, en de meeste inwoners in de districten doen dat ook niet.

De toekomstige president Snow krijgt geen podium voor zijn latere optredens. Zijn ontwikkeling in dit verhaal voelde soms oncomfortabel. Je kon door het verhaal heen voelen hoe sluw Corionalus Snow is, ook al laat hij af en toe ook zijn zachtere kant zien. Hij is vooral erg egoïstisch en doet alleen maar vriendelijk als het hem wat oplevert.

Het boek kon mij goed vermaken, en las lekker weg; voor ik het wist waren er weer een paar 100 pagina’s voorbij.

Ik had van dit boek wel iets meer verwacht over de geschiedenis van Panem; hoe is de oorlog ontstaan; hoe is Panem ontstaan. We weten dat het ontstaan is uit wat in onze tijd Noord-Amerika is, maar wat is er gebeurd met de wereld dat er zoiets als 13 districten ontstaan die geregeerd worden door Het Capitool.

Misschien komen er nog andere ‘prequels’ die mijn vragen gaan beantwoorden.

Zie ook de review van Joost Zuijderduijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.