De Amberzaal

door | 18 februari 2020
The Amber Room
Author:
Categorie:
ISBN13: 9789026126499
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 16019243
Goodreads Rating: 3.84
De Amberzaal uit het Catharinapaleis in Sint-Petersburg is, van de vier wandpanelen tot en met het meubilair, in zijn geheel uit barnsteen gehouwen en schitterend bewerkt. Hij werd in 1941 door de Duitsers gestolen en in 1944 op een geheime plaats verstopt. Ondanks de inspanningen van vele schatzoekers en kunstverzamelaars van over de hele wereld is de zaal nooit teruggevonden.Twee machtige mannen hebben hun zinnen op de Amberzaal gezet: de jacht op de schat is…

Dit boek begint met een marteling van 4 gevangenen in Mauthausen. Dit maal waren de gevangenen echter 4 Duitse soldaten, die de geheime locatie van de ‘Amberzaal’ wisten.

De Amberzaal werdt tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers in Rusland gestolen. Vlak voor het einde van de oorlog is deze op transport gezet om ergens veilig ondergebracht te worden. Sinds die tijd is de Amberzaal verloren. Dit boek geeft hier een fictieve draai aan.

Het idee van dit verhaal, een verloren schat, is niet nieuw, toch is het weer eens wat anders dan alle anderen zoektochten.

Het kostte eventjes tijd om de twee hoofdrolspelers (Judge Rachel en advocaat Paul) in de armen te sluiten, maar gaandeweg het verhaal ging dat beter. Rachel en Paul waren 3 jaar voor het verhaal gescheiden, maar bleven goede vrienden.

De vader van Rachel, de 83-jarige overlever van de oorlog, was direct iemand om in je hart te nemen. Hij, en de ouders van Paul, hadden een idee waar de Amberzaal zich zou bevinden. Helaas kostte deze wetenschap hun het leven. Net als hun Tsjechische vriend.

Het slot was voorspelbaar, en een beetje te veel van het goede.

De Amberzaal heeft echt bestaan, en is ook inderdaad gestolen. Meer informatie is te vinden op WIKIPEDIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.