De 100

door | 5 augustus 2019
The 100
Author:
Series Number: 1
Categorie:
ISBN13: 9789020679694
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 20452439
Goodreads Rating: 3.57
De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde? Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten…

100 Jeugdgevangenen worden gedwongen om terug te keren naar de Aarde. Een Aarde die 300 jaar eerder onbewoonbaar was geworden. Nu is het tijd om te proberen terug te keren. Maar is het nog veilig.

De 100 zijn jeugdigen die allemaal een misdrijf hebben begaan, en in afwachting zijn van een herziening van hun veroordeling. Een herziening die pas op hun 18e jaar plaats vind. Zo’n herziening is meestal een executie.

Van dit boek schijnt een televisie-serie te zijn gemaakt. Deze heb ik echter nog niet kunnen vinden.

Aan het einde van het eerste boek had ik nog geen idee van het hoe en waarom. Toch was het een goed boek om te ‘lezen’ (ik had een audio-uitgave, waarbij de vertelling soms een beetje vreemd over kwam). Het plot was leuk, maar soms verwarrend, door dat het de hele tijd switchte tussen personages en tijd.

De personages hadden wat meer ontwikkeld kunnen worden, nu ware ze . ogal vlakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.