Bob & Daphne: een prille liefde

door | 10 juli 2013
De liefde van Bob en Daphne I
Series Number: 1
Genre:
ISBN13: 9789060572887
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 9406304
Goodreads Rating: 3.37
Han B. Aalberse schreef de meest verboden liefdesroman van Nederland ... Na het overijlde optreden van de Amsterdamse zedenpolitie, waardoor deze roman in beslag werd genomen (en na goedkeuring door de ministeriĆ«le commissie weer werd vrijgegeven) schreef de bekende criticus Jacques den Haan in het Utrechts Nieuwsblad, terwijl alle officieren van justitie dit boek als verboden beschouwen: "Hij heeft het probleem van de puberteit als literair theme opgevat en hij beschrijft in zijn boek het…

Niet te geloven dat dit boek ooit, in de jaren 50 en 60, verboden waren in Nederland. Volgens het ministerie van Justitie was het verschijnen van dit boek (en de volgende delen) aanleiding tot een proces over het erotische karakter van de roman(s) en de vrijheid de de schrijver zich had gepermiteerd.

In mijn ogen is dit een leuk, leesbaar boek, flink gedateerd maar zeker niet erotisch of zelfs pornografisch, maar een verhaal over de ontdekkingsreis van een stelletje kinderen in hun seksualiteit tijdens en na de oorlog.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.