Bataljon der verdoemden

door | 10 maart 2020
De Fordömtes Legion
Author:
Series Number: 1
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789089752277
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 23400445
Goodreads Rating: 4.00
publisher:
De Deen Sven wordt veroordeeld wegens desertie en uit de Duitse Wehrmacht ontslagen. Hij wordt overgeplaatst naar een strafbataljon aan het barre Russische front. Daar worden Sven en zijn kameraden door hun wrede officieren beschouwd als kanonnenvlees. Hun belangrijkste tegenstanders zijn de onbeschrijfelijke koude, een knagende honger en een misselijkmakende uitputting. En dan is er natuurlijk het Rode Leger dat voortdurend op de loer ligt... Sven Hassel verwerkte zijn eigen oorlogservaringen in Bataljon der Verdoemden.…

Eerste deel uit een serie.

Sven was een Deense oorlogs-vrijwillger. Hij meldde zich kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog bij de Duitse Wehrmacht en heeft op bijna alle fronten gevochten. Hij is onderscheiden met het IJzeren Kruis 2e en 1e klas en werd in 1945 als luitenant krijgsgevangen gemaakt. Hij heeft bij het 27e straf-regiment gediend, nadat hij eerder uit het leger was gedeserteerd.

Dit boek schetst het verhaal hoe Sven in het straf-regiment terecht is gekomen. Van zijn veroordeling tot de dood wegens desertie, de daar op volgende gratie, en het harde leven als veroordeelde in strafkampen.

Het laat ons meeleven met de de krijgsgevangenschap bij de Russen, de ontsnapping 11 maanden later.

Grof taal gebruik, maar niet schokkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.