Artemis

door | 29 november 2020
Artemis
Author:
Categorie:
Genre:
ISBN13: 9789045212067
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 36661328
Goodreads Rating: 3.66
Jasmine Bashara, roepnaam Jazz, ervaart de kleine stad waar ze woont als beklemmend: steeds maar weer dezelfde gezichten, dezelfde verhalen en de dagelijkse sleur van haar werk. Ze droomt van grote rijkdom en een beter leven op Aarde. Jazz is namelijk een van de handvol kolonisten die in Artemis woont, de eerste en enige stad op de maan.Het leven op Artemis is zwaar als je geen rijke toerist of excentrieke miljardair bent, en Jazz is…

Een tijd terug las ik het boek ‘The Martian’ van Andy Weir. Had er destijds al veel van gehoord, en vond het geweldig.
Nu dan kreeg ik het boek ‘Artemis’ van dezelfde auteur in handen, en dacht dat dit ook wel weer zo’n mooi geschreven en spannend boek zou zijn.

Niet dus… O. Het idee van de plot was goed, maar het hele boek viel tegen. Had geen enkel moment een ‘klik’ met de personages in het boek, en de flauwe woord-grapjes waren van een brugklas niveau. Dialogen kwamen nogal geforceerd over.

Het boek is vol met seksuele innuendos, en worden steeds herinnerd aan hoe sexy de hoofdrolspeelster is. Een deel van het plot wordt ingenomen door de uitvinding van een condoom, maar verder wordt daar niets meer mee gedaan.

De hoofdpersoon, de 26-jarige Jazz, gedroeg zich voor het merendeels van de tijd als een 15-jarige jongen met puberale grapjes.

Dit boek schijnt een GoodReads prijs te hebben gewonnen in de Science Fiction categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.