Amiga

door | 13 februari 2020
no title has been provided for this book
Categorie:
ISBN13: 9781684333882
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 48998779
Goodreads Rating: 4.67
publisher:
To deal with her present, she must face her past.In 1985, a young Laura Rodriguez goes to Silicon Valley to start a career as a computer programmer. She finds a job at a quirky startup run by a family with secrets.In 2016, a now middle-aged Laura faces growing professional and family crises and the most divisive presidential election in recent history. She fears losing her job in the wake of a merger, and she distrusts…

Amiga, voor iedereen ouder dan 35 een begrip. In de jaren ’80 van de 20e eeuw was het een van de eerste computers met multi-tasking, het was de eerste computer met 4096 kleuren (PC’s hadden er maar 16, en Apple maar 2!), 8 bits geluid en meer. En dat voor een computer die vele malen goedkoper was dan de simpelste PC.

Het verhaal gaat over de jonge Laura Rodriguez die in de jaren ’80 een baan als programmeur vindt bij een startup, geleidt door een familie met geheimen. Ook gaat het over de Laura die in 2016 probeert haar leven en werk te combineren.

Hoewel de titel van het boek, ‘AMIGA’, doet denken dat het over de computer gaat, heeft deze geen echte rol van betekenis. Het team van de Prosners probeert een foto-bewerkingsprogramma te maken, dat op een standaard Amiga (1000(?)) werkt. Dit gaat met veel vallen en opstaan. Meer wordt er niet met de Amiga gedaan.

Het verhaal op zich is aardig, maar geen hoogvlieger voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.