Abhorsen (Het Oude Koninkrijk, #3)

door | 18 mei 2019
Abhorsen
Author:
ISBN13: 9789402302790
Book URL: GoodReads.com
Goodreads ID: 45878272
Goodreads Rating: 4.28
Format: ebook
Veertien jaar zijn verstreken sinds Sabriel de boosaardige Kerrigor versloeg en hem verbande voorbij de Negende Poort van de Dood, en zo het Oude Koninkrijk behoedde voor het Rijk van de Dood. De jonge Lirael voelt zich niet gelukkig bij de Clayr, de gemeenschap van zieners die in de toekomst kunnen Schouwen. Op haar veertiende verjaardag is haar gave nog altijd niet ontwaakt en ze overweegt de Clayr voorgoed te verlaten. Dan krijgt ze een…

Het einde1 van de serie was een beetje een anti-climax.

Vooral de personage van Sam is goed gegroeid in dit deel. In het vorige deel had ik nog een afkeer van hem, maar hij is goed terug gekomen. De dood van Nick (later bleek hij toch weer levend te zijn) was voor mij niet nodig geweest, had met dit personage al direct geen band. Het breken van de ‘Verwoester’ bleek uiteindelijk alleen te lukken met de hulp van de vrijgelaten Mogget, die eigenlijk Yrael bleek te zijn. Eén van de oorspronkelijke 9.

Waarom dit en het vorige boek niet samen een deel had kunnen vormen is mij onduidelijk, zeker omdat een deel van het verhaallijn en de beschrijvingen niet nodig waren geweest.

Ben benieuwd wat er verder nog gaat komen, vooral met de Hondse Hond en Mogget.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.