Mijn nieuwe e-reader

Afgelopen oktober kocht ik een nieuwe e-reader, een Kobo Aurora H2O (2nd edition), nadat ik zo’n 10 jaar daarvoor een Sony te hebben gehad. Deze verslikte zich echter regelmatig in de hoeveelheid boeken die ik had. 8GB kan die niet aan, en zelfs met 4GB had die al veel moeite. Toen deze overleed heb ik eerst nog een tijdje boeken gelezen via een app op een tablet, maar die zijn daar toch niet echt geschikt voor.

Na lang zoeken en wat reviews gelezen te hebben, voor deze gekozen, ondanks het feit dat die maar een interne geheugen heeft van 8GB 4GB, iets wat ik toch voor de huidige tijd wel erg weinig vind.

Ben tevreden met de e-reader en de mogelijkheid om boeken, gekocht bij BOL.com en via de site van KOBO.com, via een synchronisatie direct op de reader te plaatsen was een pluspunt. Tevens is het mogelijk om boeken die gelezen worden op de Kobo via een app ook op je telefoon te lezen, echter… alleen boeken die via de eerder genoemde sites zijn gekocht. Boeken van andere bronnen worden niet weergegeven. En dat is een gemis. Ik heb ook een flink aantal boeken die niet bij BOL of KOBO vandaan komen.

De standby tijd is geweldig, kan een flink aantal dagen lezen zonder dat de e-reader aan het stroom moet. Een adapter voor het lichtnet wordt niet meegeleverd, en de e-reader kan dus alleen opgeladen worden via de USB-aansluiting van je computer (het is ook mogelijk om de oplader van je mobiele telefoon te gebruiken).

Het geheugen is zoals eerder vermeldt 4GB 8GB, en dat is in mijn ogen beperkt. Helaas is het niet mogelijk om er door middel van een geheugenkaart extra geheugen bij te prikken. Ook weer een gemis van Kobo.

Wel een voordeel is dat deze e-reader waterdicht is, waardoor je hem mee kan nemen in bed, of bijvoorbeeld het zwembad, hoewel een duik nemen met de e-reader niet aan te bevelen is.

(edit: na plaatsing van dit bericht, bleek de hoeveelheid beschikbare geheugen 8GB te zijn ipv. 4GB.)