Ondanks wet mag assistentiehond vaak niet naar binnen

“Ja kom nou, ik ben 47 jaar, ik ga toch niet aan iemands arm een apotheek inwandelen? ” Dat zegt Sidney Tetelepta als hem de mogelijkheid wordt voorgelegd dat hij zijn zwarte labrador Bas even buiten kan parkeren terwijl hij in de apotheek zijn medicijnen ophaalt. Want dat overkwam hem: de apotheker wilde hem niet toelaten.

En dat mag dus niet (meer) sinds het VN-verdrag vorig jaar inging. Vanaf dat moment moeten ook particuliere instanties assistentiehonden toelaten. Dit jaar kwamen er al bijna 200 klachten binnen over toegangsweigering bij de Stichting Gebruikers Assistentiehonden. Deze klachten zijn voornamelijk weigeringen in restaurants, maar ook supermarkten, dierentuinen etc. komen voor. Zo heeft de stichting zich onlangs nog ingezet voor een proef in Artis. Daaruit bleek dat de dieren er niet overdreven gestressed van worden. Artis heet na deze proef assistentiehonden welkom. Een andere dierentuin [1] nog steeds niet.

Lees verder bij Trouw

Print Friendly, PDF & Email
  1. [1]Blijdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *