Hulphond Jos niet welkom bij tandarts

Jos, de assistentiehond van Laura, mag niet mee naar de tandarts, en dus loopt Laura nog altijd rond met een fikse kiespijn.

Vorige week ging de Veldhovense naar de tandarts, maar ze stond een paar tellen later alweer buiten. De reden? Jos, de hulphond die ze heeft vanwege een posttraumatische stressstoornis (PTTS) en angststoornissen, werd geweigerd. Iets wat volgens cijfers van het ‘Meldpunt toegangsweigeringen met assistentiehond‘ steeds vaker voorkomt.

Het is sinds de ratificatie van het VN-verdrag niet toegestaan om mensen met een assistentiehond toegang te weigeren. In het verdrag staat onder anderen dat wie diensten aanbiedt, moet zorgen dat deze ook voor mensen met een handicap toegankelijk zijn. Iemand weigeren die afhankelijk is van een hulphond is dus strafbaar.

(Lees meer bij het Brabants Dagblad)

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *