Vrouw uit vliegtuig verwijderd na ‘honden-allergie’

De vrouw werd uit het toestel verwijderd, nadat zij aangaf dat de twee honden aan boord uit het toestel moesten omdat zij een levensbedreigende allergie had voor honden. Op dat moment was er een assistentiehond en een andere hond aan boord.
De vrouw moest vroeg de volgende morgen in Los Angeles zijn, omdat haar vader daar geopereerd werd. De maatschappij bood haar voor de volgende dag een andere vlucht aan, omdat het de laatste vlucht van die dag was.

De vrouw had geen enkele medische verklaring over de allergie, waarop de maatschappij haar vroeg om het toestel te verlaten. Dit weigerde ze. In een verklaring schreef South West Airlines:

“There was one emotional support animal and one pet onboard the aircraft. Our policy states that a Customer (without a medical certificate) may be denied boarding if they report a life-threatening allergic reaction and cannot travel safely with an animal onboard. Our Flight Crew made repeated attempts to explain the situation to the Customer, however, she refused to deplane and law enforcement became involved.

(italics door mij toegevoegd)

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *