Vuurwerk

Zoals U weet, kunnen wij honden alles vele malen sterker horen dan mensen, dus ook die stomme vuurwerk-knallen. Mijn mens en zijn vrienden zijn daarom een campagne gestart om rekening met ons te houden. Zeker omdat wij hulphonden ook tijdens oud-en-nieuw gewoon naar buiten moeten.

Maar… er zijn ook mensen voor wie vuurwerk helemaal niet zo fijn is. Eentje is mijn vorige baasje, die altijd vreselijk veel pijn krijgt als er weer een harde knal te horen was. Daarom vluchtte zij ook altijd naar een speciaal park waar de omgeving vuurwerk-vrij was. Soms wel 6 weken lang. En dat is heel duur.

Niet voor iedereen is dat een optie, zoals wat ik laatst las in de blog van Mayim Kolder.

Vuurwerkknallen doen mij pijn. Veel spastische kinderen en grote mensen die spastisch zijn en schrikken van plotselinge knallen, voelen ook pijn.

Dus, houdt niet alleen rekening met ons, maar ook met mensen zoals Mayim en anderen die hier erg veel last van hebben. Steek alleen af op de toegestane tijden EN zeker geen illegaal vuurwerk. Dat is voor je zelf ook prettiger, want afsteken daarvan kost je een hoop geld (en misschien wel lichaams-delen).

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *