Hulphond welkom bij wet; maar toch nog vaak niet..

Vanaf 16 juli jongstleden, is het bij wet geregeld dat hulphonden (assistentiehonden) overal in Nederland zijn toegestaan. Ook in bijvoorbeeld restaurants met open buffet, wok-restaurants etc. Helaas blijkt het in de praktijk nog steeds vaak voor te komen dat mensen met een assistentiehond geweigerd worden.

Uit de Metro van vandaag:

Vorige week overkwam het haar nog: even een hapje eten buiten de deur werd haar voor de zoveelste keer in haar leven onmogelijk gemaakt. Reden: Helma Verhoeven heeft een assistentiehond. Deze hond mag niet van haar zijde wijken, omdat hij haar levensgevaarlijke epileptische aanvallen voelt aankomen en haar op die momenten waarschuwt. Maar honden zijn niet welkom in het restaurant, zo luidde de voor haar zo veelgehoorde mededeling.

Lees dit artikel verder op de site van Metro

Een voorlichtings-campagne van de overheid ontbreekt nog steeds.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *