Agent met PTSS en buddyhond geweigerd op politiebureau

Wat een gekke wereld leven we toch in.

Een politieagent (m/v) met PTSS wil aangifte doen op het politiebureau in IJ, en werd daartoe bijgestaan door een andere agente, ook met PTSS en een buddyhond.

De agent met PTSS en buddyhond werd doodeenvoudig de toegang geweigerd!!! Ook na aandringen en uitleg dat ze niet zonder haar buddyhond kan werd haar verzocht het bureau te verlaten of anders haar buddyhond maar aan een paal buiten het bureau IJ te binden!!! Ook werd haar te verstaan gegeven dat als zij de hond niet buiten liet, zou haar de toegang worden geweigerd, en was ze niet welkom in een overheidsinstelling.Toch wel raar, sowieso krijg je een buddyhond/assistentiehond/hulphond niet zomaar bij een pakje boter. Deze vrouw kan dankzij haar PTSS buddyhond weer een beetje normaal leven.

Dat notabene een politiemedewerker een eigen collega met PTSS en buddyhond weigert is werkelijk beneden alle peil en dat nog buiten de bejegening want dat was werkelijk onbeschoft.

Sinds 14 juli 2016 is het VN verdrag ‘toegankelijkheid’ in Nederland in de wet verankerd, en hierin is onder andere geregeld dat assistentiehonden (hulphond, geleidehond, buddyhond) overal en altijd toegang hebben in Nederland. Dat juist een politieagent de toegang tot het politiebureau (toch een overheidsinstelling) een persoon met een buddyhond de toegang weigert, is toch op zijn minst vreemd. Hier moet een onderzoek naar komen.

Door de agenten is aangifte gedaan wegens discriminatie.

Melding van een toegangsweigering kan ten alle tijden op de site van de ‘Stichting Gebruikers Assistentiehonden

 

UPDATE 16-08-2016 15:40 Op dit moment schijnt een en ander in onderzoek te zijn

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *