Wielrenner bedreigt hulphond

Ben Arends, sinds 2000 in een rolstoel wegens spierziekte, heeft een hulphond (Anton). Afgelopen zaterdag en woensdag werd hij uit het niets aangevallen door een wielrenner. De politie neemt deze zaak hoog op en verzoekt getuigen zich te melden.Alle onderstaande berichten zijn volledig te lezen via de aangegeven links.

Politie Langstraat / Kaatsheuvel (via Facebook)

Op zaterdag 23 juli 2016, omstreeks 11:00 uur, is op de Europalaan te Kaatsheuvel een ADL-Hulphond (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen hond) mishandeld. Aangever is slechtziend en reed in zijn elektrische rolstoel, met zijn hulphond naast hem op de Europalaan, ter hoogte van het oude politiebureau, in de richting van de Efteling. Door een passerende wielrenner werd de hulphond van de aangever mishandeld.

De politie laat weten graag getuigen te willen spreken, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bent u de wielrenner dan komen wij eveneens graag in contact met u. Het registratienummer van de zaak is 2016194205.

Omroep Brabant:

KAATSHEUVEL – Tot twee keer toe worden bedreigd terwijl je je hond wil uitlaten. Dat overkwam Ben Arends (61) uit Kaatsheuvel. Hij zit al sinds 2000 in een rolstoel vanwege een spierziekte en heeft een hulphond genaamd Anton. Zaterdag en woensdag werd hij uit het niets aangevallen door een wielrenner en werd zijn hond zwaar mishandeld: ‘Val dood lamme’.

112Vandaag:

Op zaterdag 23 juli 2016, omstreeks 11:00 uur, is op de Europalaan te Kaatsheuvel een ADL-Hulphond (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen hond) mishandeld. Aangeefster  is slechtziend en reed in haar elektrische rolstoel, met haar hulphond naast haar op de Europalaan, ter hoogte van het oude politiebureau, in de richting van de Efteling. Door een passerende wielrenner werd de hulphond van aangeefster mishandeld.

Notabene: Aangeefster moet zijn aangever.

Hulphond Nederland (via Facebook):

Hulphond Nederland betreurt het ten zeerste dat onze cliënt Ben Arends en zijn hulphond Anton recentelijk betrokken zijn geraakt bij twee incidenten waarbij zij bedreigd en mishandeld zijn door een wielrenner. Wij zijn hiervan enorm geschrokken en vinden het onbegrijpelijk dat dit is gebeurd. Wij leven dan ook bijzonder met Ben en Anton mee.

Metro:

Een gehandicapte man uit het Brabantse Kaatsheuvel is deze week geslagen en uitgescholden door een wielrenner. Het voorval zorgt voor woedende reacties op Facebook, temeer omdat diezelfde wielrenner een week eerder al de hond van de man zou hebben geschopt.

AD: en BD:

De hulphond van Ben Arends is deze week mishandeld door een passerende wielrenner. Het incident met de hond gebeurde op zaterdag 23 juli ter hoogte van de Europalaan in Kaatsheuvel. Vervolgens kreeg Arends naar eigen zeggen ook zélf een tik tegen zijn hoofd..

Waalwijk Nieuws

Aangever is slechtziend en reed in zijn elektrische rolstoel, met zijn hulphond naast hem op de Europalaan, ter hoogte van het oude politiebureau, in de richting van de Efteling. Door een passerende wielrenner werd de hulphond van aangever mishandeld.

RTL NIEUWS

Binnen vier dagen werden hij en zijn hulphond twee keer aangevallen door dezelfde agressieve wielrenner. De in een rolstoel zittende Ben Arends uit Kaatsheuvel is blij dat hij het nog kan navertellen. De wielrenner is nog niet gevonden, Ben en zijn hond maken het inmiddels weer goed.

Bericht op Onvoorstelbaar

Wielrenner valt man aan: ‘Ik schop je kuthond dood!’
Af en toe vraag je je toch echt af in wat voor maatschappij wij leven. Er is al zoveel geweld, onvrede en honger in de wereld en dan nog laat je je als asociale wielrenner verleiden om notabene een weerloze gehandicapte man een beuk voor zijn gezicht te geven. We geven niet graag onze mening, maar dit verdient alles behalve een oorkonde en we willen graag helpen deze wielrenner te vinden. Helpen jullie mee?

Er is zelfs internationale aandacht voor:

nl times

Ben Arends, a 61-year-old wheelchair bound man living in Kaatsheuvel, and his service dog Anton was twice threatened and attacked by the same cyclist over the past week, Omroep Brabant reports.

The first incident happened on Saturday around 11:00 a.m. Arends took his dog for a walk on Europalaan when a cyclist passed on the right. The cyclist kicked the dog. “He shouted very loudly: ‘Fuck the cunt-dog’,” Arends told the broadcaster. “Then he said to me ‘die cripple’ and took off.”

Print Friendly, PDF & Email

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *